Sabtu, 27 Agustus 2016

Continuarea tratamentului cu Herceptin previne progresia bolii la pacientele cu cancer de san metastatic

Continuarea tratamentului cu Herceptin previne progresia bolii la pacientele cu cancer de san metastatic | Pacientele cu cancer de san HER2 pozitiv pot beneficia astfel de inca 3 luni de supravietuire fara progresia bolii

Noi date prezentate la cea de-a 44 editie a Congresului Societatii Americane de Oncologie Clinica (ASCO) desfasurat recent la Chicago demonstreaza ca tratamentul cu Herceptin (trastuzumab) la pacientele cu cancer de san HER 2 pozitiv avansat, metastatic, contribuie la prelungirea supravietuirii fara progresia bolii. Datele finale ale studiului randomizat de faza III GBG-26 au aratat ca Herceptin (trastuzumab) este eficient la pacientele cu cancer de san HER 2 pozitiv, avansat, metastatic, care au nevoie de continurea tratamentului, dupa progresia bolii.

Studiul a demonstrat ca:
· Herceptin (trastuzumab) in combinatie cu Xeloda prelungeste supravietuirea fara semne de progresie a bolii cu aproape 3 luni, comparativ cu chimioterapia standard, de la 5.6 la 8.2 luni.
· In plus, continuarea tratamentului cu Herceptin (trastuzumab) aproape a dublat rata
de raspuns la tratament, de la 27.0% la 48.0%.

GBG26 este primul studiu randomizat de faza III in care au fost incluse paciente cu cancer de san HER2-pozitiv care au avut nevoie de continuarea tratamentului din cauza progresiei bolii si care primisera Herceptin (trastuzumab) ca parte a terapiei lor initiale. Studiul demonstreaza ca tratamentul cu Herceptin (trastuzumab) este eficient in toate stadiile bolii si confirma pozitionarea acestui medicament ca terapie de baza pentru cancerul de san HER-2 pozitiv.

“Studiul GBG-26 aduce dovezi incontestabile ca Herceptin (trastuzumab) prelungeste ratele de supravietuire in toate stadiile cancerului de san HER2 pozitiv” a declarat William M. Burns, CEO al diviziei de farmaceutice a Roche “Aceste rezultate aduc noi sperante pentru pacientele al caror cancer de san este dificil de tratat”
Din pacate, la majoritatea pacientelor cu cancer de san avansat, boala continua sa progreseze, chiar si dupa tratamentul initial. Aceste paciente vor beneficia in continuare de alte tipuri si forme de terapie, insa cancerul de san avansat ramane in continuare o boala incurabila.
Ca urmare, studiul GBG26 si-a propus sa raspunda unei intrebari desosebit de
importante: continuarea tratamentului cu Herceptin aduce beneficii terapeutice pacientelor a caror boala a progresat ?

Despre studiul GBG26
GBG-26 este un studiu randomizat de faza III ce si-a propus sa analizeze eficienta continuarii tratamentului cu Herceptin (trastuzumab) la pacientele cu cancer de san HER2 pozitiv, avansat, metastatic, recurent, dupa progresia bolii.

Pacientele cu cancer de san HER2 pozitiv local avansat sau metastatic care au primit initial terapie cu Herceptin (trastuzumab), cu sau fara chimioterapie, ca tratament de prima linie, au fost impartite aleator sa primeasca fie Herceptin (6 mg/kg corp la fiecare 3 saptamani) in combinatie cu Xeloda (2500 mg/m² in zilele 1-14, q 21), fie monoterapie cu Xeloda. Obiectivul principal al studiului a fost calcularea timpului pana la progresia bolii. In analiza finala au fost incluse 156 de paciente. Timpul pana la progresia bolii a crescut de la 5.6 luni in cazul monoterapiei cu Xeloda la 8.2 luni in cazul tratamentului cu Herceptin (trastuzumab) si Xeloda.

Despre cancerul de san
Cancerul de san este este cea mai comuna forma de cancer la femei, anual fiind diagnosticate peste 1 milion de cazuri noi in intreaga lumei. Aproximativ 400,000 de persoane mor anual din cauza acestei boli.ii In cazul cancerului de san HER2 pozitiv, se inregistreaza valori crescute ale proteinei HER2 pe suprafata celulelor tumorale. Aceste valori crescute ale proteinei HER2 sunt asociate cu o forma mult mai agresiva a bolii, care raspunde mai slab la chimioterapie.
Cercetarile au aratat ca tipul de cancer de san HER2-pozitiv afecteaza aproximativ 20-30 % dintre femeile cu cancer de san.

Despre Herceptin (trastuzumab)
Herceptin (trastuzumab) este un anticorp monoclonal umanizat, ce tinteste si blocheaza proteina HER2, produsa de o anumita gena cu potential cancerigen. Produsul si-a demonstrat eficienta in tratamentul fazelor incipiente dar si avansate de cancer de san. Administrat atat ca monoterapie cat si in combinatie cu standardele curente de chimioterapie, in urma tratamentului cu Herceptin (trastuzumab) au fost inregistrate rate de raspuns, perioade de supravietuire fara semne de boala si rate de supravietuire imbunatatite, pastrand standardele de calitate a vietii pacientelor cu cancer de san.

Herceptin (trastuzumab) a primit aprobare in Uniunea Europeana pentru tratamentul
cancerului de san HER 2 pozitiv, avansat, metastatic in anul 2000, si pentru tratamentul cancerului de san HER 2 pozitiv, in faza incipienta, in anul 2006. In fazele avansate ale bolii,Herceptin (trastuzumab) este aprobat pentru:

o tratamentul de prima linie, in combinatie cu paclitaxel, acolo unde antraciclinele
nu sunt indicate o tratamentul de prima linie in combinatie cu docetaxel
o monoterapie in tratament de linia trei.

Medicamentul este de asemenea aprobat, in combinatie cu inhibitori de aromataza, pentru tratamentul pacientelor cu cancer de san metastatic HER2 si receptori hormonali pozitivi, in post-menopauza. In fazele incipiente ale bolii, Herceptin (trastuzumab) este aprobat pentru utilizare dupa chimioterapia standard. Din anul 1998, Herceptin (trastuzumab) a fost utilizat in intreaga lume la peste 450,000 de paciente cu cancer de san HER 2 pozitiv.

Continuarea tratamentului cu Herceptin previne progresia bolii la pacientele cu cancer de san metastatic Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Admin

0 komentar:

Posting Komentar